Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren.

4 portioner:

700 g vildsvinsfilé

12–15 marinerade vitlöksklyftor

Marinad:

3 msk tomatpuré

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk vitvinsvinäger

2 msk rapsolja

2 msk flytande honung

2 msk japansk soja

Tillbehör:

1 kg små färskpotatisar

olivolja

salt, peppar

1 dl hackade färska örter

Gör så här:

Så tillreder du potatisen: Sätt ugnen på 200°. Lägg den tvättade potatisen i en liten långpanna, droppa över olivolja och salta och peppra. Rosta potatisen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Blanda potatisen med de hackade örterna.

Så här gör du filén: Blanda alla ingredienser till marinaden. Späcka filén med de marinerade vitlöksklyftorna, använd kniv el ett runt bryne att göra hål i filén. Rulla filén i marinaden. Låt marinera i minst en timme. Grilla köttet i ca 10–15 minuter.

Vintips:
8 Keys

Ett Portugisiskt rödvin som passar utmärkt till grillat vildsvin. Råvaror är 40% tinta roz, 30% casteläo och 15% syrah. Smaken är fruktig och nyanserad med en tydlig fatkaraktär. Här finn inslag av körsbär, björnbär, choklad och plommon. Alkoholhalt 14,5%. Sockerhalt 3 g/l. Säljs i flaska på 750 ml. Nr: 2534. Pris: 119 kr.

Öltips:
Guinness Extra Stout

Tillverkad på Irland med en stil sedan 1700-talet. Ett smakrikt öl med tydlig beska och inslag av kaffe, soja, apelsinskal och lakrits. Passar utmärkt till smakrika vilträtter. Alkoholhalt 5%. Säljs i 330 ml flaska. Nr: 1561. Pris: 18:90.