Vitlöksspäckad vildsvinsfilé
Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren.
4 portioner:
700 g vildsvinsfilé
12–15 marinerade vitlöksklyftor
Marinad:
3 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 msk flytande honung
2 msk japansk soja
Tillbehör:
1 kg små färskpotatisar
olivolja
salt, peppar
1 dl hackade färska örter
Gör så här:
Så tillreder du potatisen: Sätt ugnen på 200°. Lägg den tvättade potatisen i en liten långpanna, droppa över olivolja och salta och peppra. Rosta potatisen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Blanda potatisen med de hackade örterna.
Så här gör du filén: Blanda alla ingredienser till marinaden. Späcka filén med de marinerade vitlöksklyftorna, använd kniv el ett runt bryne att göra hål i filén. Rulla filén i marinaden. Låt marinera i minst en timme. Grilla köttet i ca 10–15 minuter.
Vintips:
8 Keys
Ett Portugisiskt rödvin som passar utmärkt till grillat vildsvin. Råvaror är 40% tinta roz, 30% casteläo och 15% syrah. Smaken är fruktig och nyanserad med en tydlig fatkaraktär. Här finn inslag av körsbär, björnbär, choklad och plommon. Alkoholhalt 14,5%. Sockerhalt 3 g/l. Säljs i flaska på 750 ml. Nr: 2534. Pris: 119 kr.
Öltips:
Guinness Extra Stout
Tillverkad på Irland med en stil sedan 1700-talet. Ett smakrikt öl med tydlig beska och inslag av kaffe, soja, apelsinskal och lakrits. Passar utmärkt till smakrika vilträtter. Alkoholhalt 5%. Säljs i 330 ml flaska. Nr: 1561. Pris: 18:90.