Om oss medarbetare på Jaktjournalen

OM OSS

Möt de aktiva jägarna

Jaktjournalen är tidningen för de verkligt aktiva jägarna. Vi är en av Nordens största fristående tidningar. Varje nummer läses av cirka 61.000 jägare, enligt Orvesto Konsument. Vår hemsida besöks i snitt av 100.000 unika besökare i veckan.

Enligt en fristående jakttidningsutredning jagar Jaktjournalens prenumeranter i snitt 50 dagar om året. 67 procent har också en eller flera jakthundar. Dessutom har drygt 60 procent vidtagit någon form av åtgärd efter att de har läst eller sett en annons i tidningen, referensvärdet för övrig fackpress är 35 procent.

Chefredaktör & Ansvarig utgivare Josefine Julén, Vårgårda

Granskande journalist och nyhetsjägare med lång erfarenhet av hårda nyheter. Vinnaren av Guldspaden 2016. Uppvuxen med Jaktjournalen, jakt, jakthundar och ett stort intresse för viltvård. Intresserad av all jakt men jagar mest klövvilt.

Nyhetsredaktör Mikael Moilanen, Fagersta

Mikael har en gedigen journalistisk karriär och arbetar med Jaktjournalens webb och nyheter till papperstidningen, alla dagar i veckan. Få saker ungår Moilanen, men glöm inte att tipsa! 070-744 18 21 (dygnet runt)

Redaktör Andreas Åsenheim, Vikbolandet

Journalist med lång erfarenhet från tidningar, radio och TV. Gillar både snabba nyheter och längre reportage. Har en viss fabless för gamla ting och drar gärna på sig storvästen. Tipsa gärna om stort och smått!

Utrustningsredaktör Victor Frosteryd, Åkersberga

Victor är en sann prylnörd och har varit sedan barnsben. Med en konstant spaning över marknaden så hoppas han kunna komma med tips på produktnyheter och även klassiska prylar du kanske har missat.

Vapenexpert Thomas Eriksson, Nordmaling

Alltid lika jaktsugen oavsett vilt. Från harjakt med stövare och vakjakt på räv till älgjakt med sina jämthundar. Även skogsfågeljakten lockar och en finsk spets finns i hundgården. Thomas har varit ordförande i Svenska Älghundklubben och är aktiv i Västerbottens Älghundklubb. Han är också jaktprovs- och exteriördomare för stövare, tax, skällande fågelhundar och älghundsraserna. Han har varit medarbetare i Jaktjournalen sedan 1992 och svarar varje månad för vapentestet.

Skribent & fotograf Jessica Carlander, Sollebrunn

Jessica är jaktmorsan som jagar när dottern sover bredvid. Hon brinner för jakt med drivande hundar och pürsch. Tack vare en jaktgalen släkt har hon under flera år jagat intensivt och haft många duktiga hundar om och kring sig.

Skribent & fotograf Kalle Stolt, Öxnevalla

Utbildad biolog. Jobbade i början av 2000-talet en del med jakt och viltvård i Sverige. Var ett år i Etiopien och arbete som biolog i fält. Därefter arbetade Kalle flera år som gymnasielärare inom jakt- och viltvård. Egenföretagare inom jakt med inriktning på fågelhundsträning och småviltsjakt. Parallellt med detta har jag frilansat som medarbetare på Jaktjournalen sedan 2012 och som skytteinstruktör.

Skribent & fotograf Holger Nilsson, Kungsbacka

Holger var chefredaktör för Jaktjournalen i 28 år, nu är han pensionär men levererar regelbundet reportage till tidningen. Jagar allt och mycket. Har två jämthundar och har alltid tid för älgjakt.

Skribent & fotograf Anders Holmberg, Svenstavik

Anders är en riktigt harjaktsentusiast. Han började jaga med sin far när han var bara tre år gammal. Som 14-åring gjorde han sin först jaktfilm och totalt har det blivit sex filmer om harjakt. Anders är också jaktprovsdomare för stövare.

Skribent & fotograf Robin Myrestam, Lycksele

Robin började redan som sexåring att följa med sin pappa på älgpassen. Jaktintresset är brett men skogsfågeljakt med finsk spets och älgjakt är favoriterna. Robin tillbringar mycket tid i skogen och har alltid kameran med sig. Det blir mycket fotografering och jakt, djur, natur och friluftsliv ligger fotografen varmt om hjärtat.

Skribent & fotograf Anders Ingvarsson, Bollnäs

Anders har gjort 27 år inom dagspress, varav 12 som chefredaktör för en rad titlar i Norrland; från NSD i norr till Gefle Dagblad i söder. Jagat sedan barnsben. Har egna jakthundar och är bland annat eftersöksjägare inom NVR. Bor i en by utanför Bollnäs, Hälsingland, men reser gärna runt i Jaktsverige.

Skribent & fotograf Tommy Östlund, Borlänge

Tommy började följa sin far ut i skogen redan som liten grabb på rådjur och älgjakt. Under gymnasietiden gick han i samma klass som några andra unga och ”jaktgalna” killar på skogsutbildning i Älvdalen. Under dessa år blev Tommy mer styrd på rovdjursjakt av den några år äldre kamraten Rasmus Boström. Sedan dess har jakterna i princip alltid inriktats på predatorer, stora som små.

Skribent & fotograf Marcus Holm, Helsingborg

Marcus Holm  bevakar och skildrar jakten i vår södra landsända med utgångspunkt från Skåne. Marcus är jaktlig allätare som vuxit upp i jägarmiljöer och sedan dess varit Dianas stigar trogna. De flesta vilt som Skåne har att erbjuda har varit föremål för hans intresse, allt från småvilt som gäss och änder, via rådjur och räv till vildsvin och hjort. Kråkjakt är en återkommande favorit som håller jägarsinnena skärpta. Naturligtvis är jakthundar ett stort intresse, inte minst för apportering och eftersök. Marcus har en bakgrund som ingenjörer inom den svenska industrin och drar gärna nytta av sin teknikbakgrund vid tester av jaktutrustning och i sitt ständiga sökande efter nya jaktformer. Ute på uppdrag har Marcus alltid pennan redo och fotograferar när tillfälle ges.

Skribent & fotograf Jonas Brink, Östra Sönnarslöv

Jonas Brink bevakar och skildrar jakten i vår södra landsända med utgångspunkt från Skåne. Jonas är jaktlig allätare som vuxit upp i jägarmiljöer och sedan dess varit Dianas stigar trogna. De flesta vilt som Skåne har att erbjuda har varit föremål för hans intresse, allt från småvilt som gäss och änder, via rådjur och räv till vildsvin och hjort. Kråkjakt är en återkommande favorit som håller jägarsinnena skärpta. Naturligtvis är jakthundar ett stort intresse, inte minst för apportering och eftersök. Jonas har  en bakgrund som ingenjörer inom den svenska industrin och drar gärna nytta av sin teknikbakgrund vid tester av jaktutrustning och i sitt ständiga sökande efter nya jaktformer. Ute på uppdrag har Jonas alltid kameran i högsta hugg.

Skribent & fotograf Joakim Martinsson, Partille

Har vuxit upp med jakt och brinner för hundjakten. Värdesätter och njuter mer av ett bra hundjobb än massor av vilt på paraden. Lägger flest jaktdagar på älg och vildsvin med sin östsibiriska laika och räv med sin schillerstövare. Selektiv jakt på stora råbockar tillhör också en av favoriterna. Joakim har även suttit med i Svenska Schillerstövarföreningens styrelse och jobbar än ideellt inom föreningen

Skribent & fotograf Jonas Seger, Luleå

Uppväxt i ett jagande släkte. Största delen av jakten bedrevs med finsk stövare på hare i de norrbottniska skogarna. 1988 skaffade han sin första fågelhund, en engelsk setter. Sedan dess har det alltid funnits minst två fågelhundar i hundstallet och sedan 1999 endast vorsteh. Är utbildad jaktprovsdomare inom Svenska Vorstehklubben. Livet är en ständig jakt på den perfekta bilden eller på den optimala jaktupplevelsen.

Skribent & fotograf Kjell Brännström, Råneå

Kjell lever under mottot – Det finns alltid något att jaga! Hans jaktår börjar med duvjakten i augusti och slutar egentligen aldrig. Predatorerna runt Ångesbyn har det tufft. Kjell är en fångstman av rang och tillbringar dessutom många timmar i kråkgömslet. Regniga och blåsiga dagar jagar han änder och den 25 augusti jagar han alltid skogsfågel och ripa med sina vorstehhundar. Mårdjakt på snö och älgjakt under ett par höstveckor är också årligen återkommande inslag i Kjells jaktplanering. Kjell har gjorde sitt första jobb för jaktjournalen 1982 och har varit en stadig medarbetare sedan dess.

Skribent & fotograf Kristofer Hansson, Furulund

Bedriver lantbruk och skogsbruk sidan om professionell gåsjakt sedan 10 år. Han har skrivit och fotograferat i jaktpressen sedan 2005. Fotointresset har alltid funnits där och efter en ettårig fotoutbildning kombinerade han tidigare universitetsstudier med sitt stora jaktintresse. Resultatet blev jaktjournalist. Kristofer jagar det mesta, men på höstarna blir det mestadels gäss och änder och att gå som hundförare på framför allt vildsvinsjakter. Hundarna som bor i familjen är för närvarande en slovensky kopov till vildsvin, en labrador för apportering och en jaktspringer och en jaktcocker för roughshooting.

Är du intresserad av att jobba med oss? Karriär/Lediga jobb