Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen.

Du behöver:

1 hare

5 msk olivolja

1 l vatten

2 vitlökar

½ kg tomater

Rosmarin och timjan efter smak

salt och peppar

eventuellt lite viltfond

Gör så här:

• Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill ha mindre viltsmak.

• Torka av alla bitar och krydda med salt och peppar.

• Lägg de i en långpanna

• Häll på olivolja och lite vatten.

• Dela vitlöken och tomaterna

• Lägg de runt harbitarna

• Lägg på timjan och rosmarin

• Värm ugnen till 220 grader

• Stek haren i ca 20 minuter

• Sänk därefter temperaturen till 120 grader

• och stek ytterligare 120 minuter.

• Fyll på med vatten om så behövs.

• Häll steksaften över haren då och då

• När haren är klar silar du stekskyn

• och smakar av den med salt och peppar el viltfond

• Du kan tillsätta en äggula eller lite smör i såsen

• Låt såsen inte koka upp igen.

• Servera kokt potatis, ris eller breda nudlar till det.

Receptet är hämtat ur Leif Millings kokbok  Älgkött & Peran – ingen vanlig kokbok.