Laga till en smarrig hare i ugnen
Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen.
Du behöver:
1 hare
5 msk olivolja
1 l vatten
2 vitlökar
½ kg tomater
Rosmarin och timjan efter smak
salt och peppar
eventuellt lite viltfond
Gör så här:
• Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill ha mindre viltsmak.
• Torka av alla bitar och krydda med salt och peppar.
• Lägg de i en långpanna
• Häll på olivolja och lite vatten.
• Dela vitlöken och tomaterna
• Lägg de runt harbitarna
• Lägg på timjan och rosmarin
• Värm ugnen till 220 grader
• Stek haren i ca 20 minuter
• Sänk därefter temperaturen till 120 grader
• och stek ytterligare 120 minuter.
• Fyll på med vatten om så behövs.
• Häll steksaften över haren då och då
• När haren är klar silar du stekskyn
• och smakar av den med salt och peppar el viltfond
• Du kan tillsätta en äggula eller lite smör i såsen
• Låt såsen inte koka upp igen.
• Servera kokt potatis, ris eller breda nudlar till det.