Utskuren kotlett från vildsvin med rostad potatis, ramslökspesto, knaprigt fläsk och hasselnötter. Lång tillagning på 62 – 63 grader gör köttet saftigt och säkert.

Recept: Vildsvinsrygg med ramslökspesto

4 personer
600 – 800 g utskuren kotlett från vildsvin
1 kg färskpotatis
100 g skalade hasselnötter
50 g ska sparas till peston
150 g rökt fläsk


Ramslökspesto
1 knippa ramslök,
använd 20 – 30 blad
50 g hasselnötter
1 dl rapsolja
70 g riven ost
Använd Västerbotten eller annan lagrad ost
salt
svartpeppar

Gör så här:

  1. Lägg det vakuumpackade köttet i en stor kastrull. Täck med vatten och sätt i cirkulatorn. Tillaga minst 4 timmar på 63 grader.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skrapa potatisen och lägg den i en ugnsfast form. Vänd ner olja och salta lätt. Ställ in i ugnen cirka 30 minuter tills den är mjuk och har fått fin färg.
  3. Rosta nötterna i torr panna tills de doftar och börjar ta färg. Ställ åt sidan. Tärna fläsket fint och stek det knaprigt.
  4. Till peston läggs ramslöken, hälften av de rostade nötterna och oljan i behållaren till en liten mixer. Kör snabbt ihop och blanda sedan i den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta köttet ur vakuumpåsen. Torka av det, salta, peppra och stek till fin yta. Blanda den rostade potatisen med ramslökspeston. Skiva köttet tunt och lägg upp tillsammans med potatisen. Krossa de rostade nötterna grovt och strö över dem tillsammans med fläsktärningarna.
Ramslökspesto – vårens första vilda skörd av klorofyllgröna, friskt vitlöksdoftande blad.