Förenkla långkoken med slow cooker

Många av oss kommer ihåg söndagsgrytorna som stod på mammas spis hela söndagen. Som barn var det kanske inte det som stod högst upp på listan. På den tiden var det köttbullar med mos och lingon man önskade. Taco hade man inte hört talas om. I grytan låg en stor köttbit med allsköns rotsaker och lagerblad. Det var slowcooking innan det hade ett namn.

Slowcooking är egentligen inget nytt. Jag som växte upp på 60-70 talet hade en mor som ibland började med söndagens gryta redan vid lunchtid. Ofta i en gjutjärnsgryta. Min mamma hade en gräddvit emaljerad kockumsgryta minns jag.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera