Annons
Viltfärsbiffar med lingon
6 portioner
Annons
40 minuter
Färsbiffar:
750–800 g finmald viltfärs
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
smör till stekning
Annons
Sky:
1 msk kalvfond
2 dl vatten
ca 50 g smör
Ugnspotatis:
1,2 kg potatis och rotfrukter (potatis, morötter, palsternackor)
olja
1 knippe färsk timjan
Till servering:
lingon
Gör så här:
- Skrubba potatis och ansa rotfrukter. Skär dem i mindre bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda lätt. Salta och peppra. Ugnsrosta i 225°, ca 25 min eller tills de har fått fin färg och är genomstekta.
- Färs, ägg och grädde ska vara väl kylt. Rör ihop äggulor och grädde. Lägg färsen i en skål, blanda ner kryddor och gräddblandningen lite i taget till smidig färs. Bearbeta inte för länge, då blir det trådigt.
- Forma biffar och stek dem i smör några min på varje sida. De ska vara precis genomstekta.
- Hetta upp kalvfond och vatten i pannan som biffarna stektes i och smält smöret i den. Servera färsbiffarna med rostade potatis och rotfrukter, rårörda lingon och sky.