Vitlöksdoftande vildsvinskarré

Jägarna som är noggranna med styckningsdetaljer kan glädja sig åt vildsvinskarré i frysboxen. En riktig höjdare som passar bra att vitlöksmarinera.

4 personer:

800 g vildsvinskarré

Marinad:

1/2 dl olivolja

2 msk Kikkomansoja

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk honung

1 msk chili

1 tsk grovmalen svartpeppar

1 tsk paprikapulver

1 msk rött vin

Tillbehör:

bulgursallad

tsatsiki

Gör så här:

Putsa karrén och skiva den i fyra lika stora skivor. Blanda ihop marinaden och lägg i köttet. Marinera några timmar före grillningen och glöm inte att köttet ska vara rumstempererat när det läggs på grillen.

Servera gärna med bulgursallad, det passar också bra med tsatsiki som tillbehör.

Vintips:
Jonty´s Ducks

Ett ekologiskt rödvin från Sydafrika hade säljstart i Sverige den 1 mars. Ett vin som passar utmärkt till vilt. Smaken är kryddig med fatkaraktär och inslag av plommon, färska örter och skogshallon. Råvarorna är Cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot och shiraz. Alkoholhalten är 14% och sockerhalten 3 g/lit. Säljs i flaska, 750 ml. Nr: 2243. Pris: 119 kr.

Öltips:
Wermlands Vinter

En brown ale med rostad smak tillverkad på ett mikrobryggeri i Kristinehamn. Ölet har en maltig smak med liten sötma, inslag av torkad frukt, kavring, kaffe och choklad. Serveras gärna till grillat vilt. Alkoholhalten är 6,5% och säljs i 330 ml flaska. Finns i Systembolagets beställningssortiment. Nr: 31959. Pris: 24.70 kr.