Vildsvinsspjäll till julbordet

Ugnsstekta revben av vildsvin är minst lika uppskattat som vildsvinsskinka och julharen i ett jägarhem. Det finns väl inget godare än att äta sitt egna viltkött, från skott till tallrik.

1 500 gram revbensspjäll av vildsvin

Marinad:

2 klyftor pressad vitlök

0,5 dl rapsolja

0,5 dl kinesisk soja

3 msk flytande honung

1msk torkad rosmarin el timjan

Gör så här:

Lägg köttet i marinad gärna minst 4–5 timmar, gärna mer. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet på en plåt med köttsidan uppåt. Efter 30 minuter vänd revbenen. Ugnsstek ytterligare ca 1 timme. Använd överbliven marinad till att pensla med några gånger under tillagningen. Därefter har du en riktig höjdare på julbordet. Lycka till.

Öltips:
Kallholmen Levande Lager

En pilsner i tjeckisk stil som passar alldeles utmärkt till grillade revbensspjäll av vildsvin. Kallholmens Levande Lager är prisbelönt och har en maltig smak med inslag av knäckebröd, aprikos, honung och apelsinskal. Fungerar även utmärkt till ”after hunt” i jaktkojan. Alkoholhalt 4,8%, säljs i flaska, 330 ml. Nr: 1005. Pris: 18.90 kr.

Vintips:
Tommasi

Ett kryddigt Italiensk vin som är producerat på druvorna Corvina veronese, rondinella, corvinone och oseleta. Smaken är både kryddig och har en nyanserad smak med lite sötma. Här återfinns inslag av fat, körsbär, romrussin, nötter och choklad. Ett något dyrare vin, men är det jul så kan man lyxa till det. Sockerhalt 8/g/l. Alkoholhalt 15%. Kan lagras. Nr: 22350. Pris: 295 kr.