Rådjurssadel slår allt!

Plötsligt finbesök? Grilla rådjurssadel, det går snabbt att tina och är djuriskt gott att grilla. Slår det mesta i matväg. En pepparrotssås till den grillade rådjurssadeln passar utmärkt.

4 portioner:

1 kg rådjurssadel

Marinad:

½ dl balsamvinäger

½ dl soja, t ex Kikkoman

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk honung

2–3 krm cayennepeppar

1 msk hackad färsk rosmarin

½ dl olivolja

1 krm vitpeppar

Pepparrotssås:

4 dl crème fraiche

2–4 msk riven färsk pepparrot beroende på hur stark sås som önskas

1 tsk strösocker

2 tsk ättiksprit 12%

Gör så här:

Marinera köttet i 2 timmar i rumstemperatur. Grilla på hög värme i 4 minuter på varje sida. Ät och njut men se upp så att inte finbesöket äter upp även din portion.

Vintips:

Spanska Carodorum är ett smakrikt och fruktigt vin med fatkaraktär som passar fint till vilt och grillat rådjur. Råvaran är tempranillo och har lagrats 10 månader på ekfat innan tappning. Alkoholhalt 14,5%. Sockerhalt 3 g/lit. Säljs på 750 ml flaska. Prisvärt. Nr: 2744. Pris: 99 kr.

Öltips:

Nils Oscar Alkoholfri. Dagens alkoholfria öl håller hög kvalité och ibland kräver situationen detta. Ett svenskt alternativ med maltig smak och tydlig beska. Här finns inslag av aprikos, apelsinskal och knäckebröd. Bryggt på kornmalt och humle. Passar fint till rådjur. Alkoholhalt 0,4%. Säljs på 330 ml flaska. Nr: 1909. Pris: 15:90 kr.