Lyxig köttfärssås

Ungdomar och vuxna i jägarfamiljen brukar uppskatta en riktigt god köttfärssås med pasta. Med viltfärs finns alla möjligheter att lyckas. Här bjuder vi på en extra lyxig köttfärssås.

4 personer:

500 g viltfärs
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
smör till stekning
salt och peppar
1 pkt krossade tomater, 500 g
5 msk chilisås
2 msk soja
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
1/2 köttbuljongtärning
1 msk torkad oregano

Gör så här:

Bryn färs och lök samt pressad vitlök i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll över i en gryta. Tillsätt krossade tomater, chilisås och soja. Låt det puttra tillsammans några minuter. Pudra över vetemjöl och späd med grädde. Tillsätt den halva buljongtärningen och oregano. Låt koka ca 10 minuter på svag värme. Om såsen känns tjock späd med lite mera grädde.

Servera med kokt pasta och fräscha grönsaker.

Öltips:

Eriksberg Hovmästarlager är en av flera bra alkoholfria öl som finns på butikshyllorna. Eriksberg Hovmästarlager har en maltig smak med inslag av sirapslimpa, knäck och torkad frukt. Passar utmärkt till vilt. Alkoholhalten är 0,5% och säljs i flaska om 330 ml. Nr: 1954. Pris: 11.90 kr.

Vintips:

5 Senses Red är ett grekiskt rödvin som producerats på Agiorgitiko och cabernet sauvignon. Vinet har en kryddig smak med fatkaraktär, här finns inslag av svarta vinbär, kryddnejlika nougat, körsbär och örter. Serveras med fördel till vilt. Alkoholhalten är 13% och har en sockerhalt på 3 g/l. Nr: 2514. Pris: 90 kr.