Pulled pork – Som gjort för älg
Månadens recept på pulled pork av älg bör definitivt provas av alla som har tillgång till skogens konung. Använd med fördel karrén eller bogkött till denna trendiga rätt.Tillagning på låg värme ger ett riktigt mört och smakrikt kött. Vi tillagade köttet i en Crock-Pot, en elektrisk gryta för slow cooking. Men du kan naturligtvis också använda en vanlig gryta.
6 personer:
1 kg älgkarré
2 stora gula lökar i klyftor
2 stora morötter skurna itu på längden, sedan i 4 cm stora bitar
1/4 kålrot skuren i bitar
1 palsternacka skuren i bitar
2 lagerblad
3–4 msk tomatpuré
3 dl rödvin
1/2 dl mörk koncentrerad köttbuljong fond
salt och peppar
Läs vidare med +Plus
Är du redan prenumerant? Logga in
- ✔️ Var med i alla tävlingar!
- ✔️ Tillgång till alla artiklar
- ✔️ Jaktjournalen e-tidning
- ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet
JUST NU!
Prova gratis och få vapenförsäkring
0:- /mån
Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)
Prenumerera