Pulled pork – Som gjort för älg

Månadens recept på pulled pork av älg bör definitivt provas av alla som har tillgång till skogens konung. Använd med fördel karrén eller bogkött till denna trendiga rätt.Tillagning på låg värme ger ett riktigt mört och smakrikt kött. Vi tillagade köttet i en Crock-Pot, en elektrisk gryta för slow cooking. Men du kan naturligtvis också använda en vanlig gryta.

6 personer:
1 kg älgkarré
2 stora gula lökar i klyftor
2 stora morötter skurna itu på längden, sedan i 4 cm stora bitar
1/4 kålrot skuren i bitar
1 palsternacka skuren i bitar
2 lagerblad
3–4 msk tomatpuré
3 dl rödvin
1/2 dl mörk koncentrerad köttbuljong fond
salt och peppar

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

KAMPANJERBJUDANDE
3 månader
(Avsluta när du vill)

0:-

Därefter 39:-/månad

Prova nu