Jägarens rostbiff
Varje år skjuts nära 100 000 älgar i Sverige. En av de godaste styckdetaljerna är fransyskan, en köttbit som är en utmärkt råvara till rostbiff. Patrik Granberg, Örnsköldsvik, har just denna rostbiff som sin favorit när han och jaktkompisarna träffas och umgås. Dessutom passar rostbiffen utmärkt till pålägg på ”jakt-mackorna” om det mot förmodan skulle bli några rester.
6 personer:
1 kg rostbiff av fransyska från älg
salt
pepparmix av svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar samt grönpeppar
Läs vidare med +Plus
Är du redan prenumerant? Logga in
- ✔️ Var med i alla tävlingar!
- ✔️ Tillgång till alla artiklar
- ✔️ Jaktjournalen e-tidning
- ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet
JUST NU!
Prova gratis och få vapenförsäkring
0:- /mån
Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)
Prenumerera