Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen.

Du behöver:

1 hare

5 msk olivolja

1 l vatten

2 vitlökar

½ kg tomater

Rosmarin och timjan efter smak

salt och peppar

eventuellt lite viltfond

 

Gör så här:

•   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill ha mindre viltsmak.

•   Torka av alla bitar och krydda med salt och peppar.

•   Lägg de i en långpanna

•   Häll på olivolja och lite vatten.

•   Dela vitlöken och tomaterna

•   Lägg de runt harbitarna

•   Lägg på timjan och rosmarin

•   Värm ugnen till 220 grader

•   Stek haren i ca 20 minuter

•   Sänk därefter temperaturen till 120 grader

•   och stek ytterligare 120 minuter.

•   Fyll på med vatten om så behövs.

•   Häll steksaften över haren då och då

•   När haren är klar silar du stekskyn

•   och smakar av den med salt och peppar el viltfond

•   Du kan tillsätta en äggula eller lite smör i såsen

•   Låt såsen inte koka upp igen.

•   Servera kokt potatis, ris eller breda nudlar till det.

Obs!

Det är även gott om man tillsätter lite rött vin.

 

Receptet är hämtat ur Leif Millings kokbok  Älgkött & Peran – ingen vanlig kokbok.

 

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼