Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen.

Du behöver:

1 hare

5 msk olivolja

1 l vatten

2 vitlökar

½ kg tomater

Rosmarin och timjan efter smak

salt och peppar

eventuellt lite viltfond

 

Gör så här:

•   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill ha mindre viltsmak.

•   Torka av alla bitar och krydda med salt och peppar.

•   Lägg de i en långpanna

•   Häll på olivolja och lite vatten.

•   Dela vitlöken och tomaterna

•   Lägg de runt harbitarna

•   Lägg på timjan och rosmarin

•   Värm ugnen till 220 grader

•   Stek haren i ca 20 minuter

•   Sänk därefter temperaturen till 120 grader

•   och stek ytterligare 120 minuter.

•   Fyll på med vatten om så behövs.

•   Häll steksaften över haren då och då

•   När haren är klar silar du stekskyn

•   och smakar av den med salt och peppar el viltfond

•   Du kan tillsätta en äggula eller lite smör i såsen

•   Låt såsen inte koka upp igen.

•   Servera kokt potatis, ris eller breda nudlar till det.

Obs!

Det är även gott om man tillsätter lite rött vin.

 

Receptet är hämtat ur Leif Millings kokbok  Älgkött & Peran – ingen vanlig kokbok.

 

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼