Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen.

Du behöver:

1 hare

5 msk olivolja

1 l vatten

2 vitlökar

½ kg tomater

Rosmarin och timjan efter smak

salt och peppar

eventuellt lite viltfond

 

Gör så här:

•   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill ha mindre viltsmak.

•   Torka av alla bitar och krydda med salt och peppar.

•   Lägg de i en långpanna

•   Häll på olivolja och lite vatten.

•   Dela vitlöken och tomaterna

•   Lägg de runt harbitarna

•   Lägg på timjan och rosmarin

•   Värm ugnen till 220 grader

•   Stek haren i ca 20 minuter

•   Sänk därefter temperaturen till 120 grader

•   och stek ytterligare 120 minuter.

•   Fyll på med vatten om så behövs.

•   Häll steksaften över haren då och då

•   När haren är klar silar du stekskyn

•   och smakar av den med salt och peppar el viltfond

•   Du kan tillsätta en äggula eller lite smör i såsen

•   Låt såsen inte koka upp igen.

•   Servera kokt potatis, ris eller breda nudlar till det.

Obs!

Det är även gott om man tillsätter lite rött vin.

 

Receptet är hämtat ur Leif Millings kokbok  Älgkött & Peran – ingen vanlig kokbok.

 

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Åt trafikdödad kviga – Åtalas för jaktbrott

Efter att ha kört på en kviga rensade den 50-årige föraren och hans kamrater den från vom och glassplitter, och delade på köttet. Men de hade inte jakträtt på platsen och nu åtalas de för jaktbrott, skriver Värmlands Folkblad.

Hårkorset: Kom i form med HI-metoden!

Direkt efter tolvslaget fattas tusentals mer eller mindre välgrundade beslut att börja ”ett nytt liv”. Det finns många metoder att gå ner i vikt och komma i form. Den som vill börja det nya året, som det gamla slutade, kan välja champagnemetoden, medan personer lagda år vegohållet kanske finner ett alternativ i bananmetoden. Rovdjursmetoden påstås vara perfekt för den urbane jägaren. Men Jaktjournalens skribent Kjell Brännström vill slå ett slag för HI-metoden.

Laga till en smarrig hare i ugnen

Hare är ett underskattat matvilt. Prova att tillaga haren i ugnen. Du behöver: 1 hare 5 msk olivolja 1 l vatten 2 vitlökar ½ kg tomater Rosmarin och timjan efter smak salt och peppar eventuellt lite viltfond   Gör så här: •   Lägg alla bitar först 1 dygn i mjölk eller filmjölk om du vill
ANNONS ▼

Annonser