Recept

Vildsvinsfilé med choronsås

Innerfilé från unga vildsvin är definitivt en förstklassig råvara som knappast går att misslyckas med. Patrik Holmen, Växjö, bjuder gärna sina vänner på vildsvinsfilé när tillgången är god.
– Enkelt att tillaga och alltid uppskattat, berättar Patrik.
Med en god choronsås är framgången given. Lycka till!

Ingredienser

4 port
2 st innerfiléer av vildsvin
smör till stekning
salt och vitpeppar

Låt filén ligga framme 1 timme så köttet blir rumstempererat före tillagning.
Putsa bort hinnor på köttet.
Värm en stekpanna och bryn hastigt filén runtom så den får fin färg.
Salta och peppra. Låt eftersteka på lägre värme ca 3 minuter så köttet blir genomstekt.
Servera med färsk nykokt pasta och en grönsallad.
Gott till är också en choronsås som man enkelt kan göra av en färdig bearnaisesås genom att tillsätta 1–2 msk tomatpuré i bearnaisesåsen, värma och röra om.