Torkning av viltkött görs normalt på våren då det saltade köttet får hänga ute ett antal veckor. En gammal tradition speciellt uppe i norr där hela husknutar kan fyllas med älg eller renkött speciellt under mars månad. Men med en enkel metod går det minst lika bra att torka kött under hela året på bara tre-fyra dagar.
De flesta som testat torkad älg, eller annat vilt, tycker det smakar förträffligt och smaklökarna...
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så har du chansen att vinna Jaktjournalens egen keps (värde 329kr)
Vi drar en vinnare den 1:a varje månad. Vinnaren kontaktas via e-post.
Jaktjournalen nyhetsbrev innehåller de senaste nyheterna och skickas ut två gånger i veckan. Det är självklart helt kostnadsfritt och du kan när som helst avsluta din prenumeration.
Genom att registrera dig så godkänner du att ta emot erbjudanden från oss och våra partners. Läs mer i vår policy.
Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare