Foto: Olof Abrahamsson
Foto: Olof Abrahamsson

Viltfärsgryta med heta korvar

4 pers

35 min

2 kryddiga korvar, t ex chorizo
400 g viltfärs
rapsolja till stekning
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
10 brysselkål, ca 200 g
150 g färska
champinjoner
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
3 dl kalvbuljong
2 dl grädde
ca 1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1 dl hackad persilja

Tillbehör

potatismos

Gör så här:

1. Skär korven i skivor. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Lägg i korven och lite större bitar av färsen och stek tills de får lite färg. Vänd varsamt så att färsbitarna inte smulas sönder.
2. Skala löken och skär i bitar. Skiva vitlöken.
3. Lägg ner brysselkål, svamp, lök och vitlök i grytan. Låt fräsa med i några minuter.
4. Tillsätt vin, tomatpuré, buljong och grädde. Låt koka i ca 10 minuter. Red ev med lite majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
5. Strö på hackad persilja och servera grytan varm med potatismos.