Viltfärsgryta med heta korvar

Foto: Olof Abrahamsson

Foto: Olof Abrahamsson

4 pers

35 min

2 kryddiga korvar, t ex chorizo
400 g viltfärs
rapsolja till stekning
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
10 brysselkål, ca 200 g
150 g färska
champinjoner
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
3 dl kalvbuljong
2 dl grädde
ca 1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1 dl hackad persilja

Tillbehör

potatismos

Gör så här:

1. Skär korven i skivor. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Lägg i korven och lite större bitar av färsen och stek tills de får lite färg. Vänd varsamt så att färsbitarna inte smulas sönder.
2. Skala löken och skär i bitar. Skiva vitlöken.
3. Lägg ner brysselkål, svamp, lök och vitlök i grytan. Låt fräsa med i några minuter.
4. Tillsätt vin, tomatpuré, buljong och grädde. Låt koka i ca 10 minuter. Red ev med lite majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
5. Strö på hackad persilja och servera grytan varm med potatismos.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼