Viltfärsgryta med heta korvar

Foto: Olof Abrahamsson

Foto: Olof Abrahamsson

4 pers

35 min

2 kryddiga korvar, t ex chorizo
400 g viltfärs
rapsolja till stekning
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
10 brysselkål, ca 200 g
150 g färska
champinjoner
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
3 dl kalvbuljong
2 dl grädde
ca 1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1 dl hackad persilja

Tillbehör

potatismos

Gör så här:

1. Skär korven i skivor. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. Lägg i korven och lite större bitar av färsen och stek tills de får lite färg. Vänd varsamt så att färsbitarna inte smulas sönder.
2. Skala löken och skär i bitar. Skiva vitlöken.
3. Lägg ner brysselkål, svamp, lök och vitlök i grytan. Låt fräsa med i några minuter.
4. Tillsätt vin, tomatpuré, buljong och grädde. Låt koka i ca 10 minuter. Red ev med lite majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
5. Strö på hackad persilja och servera grytan varm med potatismos.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Ny vargattack i Småland natten mot fredagen

Ännu en vargattack mot får inträffade natten mot fredagen vid fårbesättning i Gislaveds kommun. – Sex får dödades och två får saknas, säger Jens Mattsson vid länsstyrelsen i Jönköpings län.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼