Annons
Polisen överklagar till högsta instans om "Stefans" bössor - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
Polisen vänder sig återigen till Högsta förvaltningsdomstolen för att få rätt mot en av jägarna i Amungenfallet. Foto: Gettyimages och privat, montage
Polisen överklagar till högsta instans om "Stefans" bössor
Polismyndigheten nöjer sig inte med Kammarrättens dom, som säger att "Stefan" som misstänks för illegal vargjakt ska ha tillbaka sina vapen. – De överklagar till Högsta förvaltningsdomstolen, säger Stefan.
Jaktjournalen berättade på onsdagen om ”Stefan”, som greps och anhölls misstänkt för inblandning i illegal vargjakt på sjön Amungen i Dalarna. Men polisens bevis var så vaga att Tingsrätten inte gick med på åklagarens krav, att han skulle häktas. Studsaren ingår i utredningen, så den behöver polisen inte lämna ifrån sig, men polisen beslagtog också drilling, grytpistol och salongsgevär med hänvisning till att ”Stefan” sannolikt kommer att få sina vapenlicenser återkallade. Förvaltningsrätten höll med polisen, men det gjorde inte Kammarrätten. Bevisningen är för svag för att anta att Stefan kommer att förlora rätten att inneha jaktvapen, slog Kammarrätten fast.

Överklagar

Men polisen nöjer sig inte med det beslutet utan överklagar vidare, precis som i fallet med Stefans kompis Olle. – Jag blev uppringd av polisen i dag och fick besked att de kommer att överklaga till Högsta förvaltningsrätten. Det är märkligt att man inte tittar på min kompis Olles fall, som är exakt likadant som mitt. Vi var ute och åkte skoter i området och våra telefoner var uppkopplade. Högsta förvaltningsdomstolen gav inte prövningstillstånd och Olle har fått tillbaka sin drilling, säger Stefan. Här har Jaktjournalen rapporterat om Olles fall. Det är sammanlagt fyra män från byarna kring sjön Amungen som är misstänkta för inblandning i skoterjakt och dödande skott mot en varg den 9 mars 2019. Stefan och Olle heter egentligen någonting annat.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!