Ännu en misstänkt för illegal vargjakt får tillbaka bössorna

Ännu en av de misstänkta i det så kallade Amungenfallet får nu tillbaka sina vapen från polisen. Det har Kammarrätten beslutat. – Det är helt sjukt hur det här fallet hanterats, säger jägaren till Jaktjournalen.

Stefan är glad över att få tillbaka sina vapen. Foto: Privat

Jaktjournalen har berättat om ”Olle”, som får tillbaka sin drilling efter dom i Kammarrätten.

Nu blir det samma sak för en annan av de misstänkta, ”Stefan” kan vi kalla honom.

– Studsaren är kvar i utredningen, så den behåller polisen. Men man beslagtog också grytpistol, drilling och salongsgevär. Domen i Kammarrätten har kommit så nu får jag tillbaka allt utom studsaren, berättar Stefan.

Anledningen till beslaget av vapnen var att polisen bedömer att Stefans vapenlicenser kommer att återkallas. Men Kammarrätten finner att bevisningen mot Stefan är svag, vilket understryks av att Mora tingsrätt avslog åklagarens häktningsframställan hösten 2019.

Det var den 9 mars 2019 som vittnen slog larm om att en varg jagats med skoter och skjutits på sjön Amungen i Dalarna. I september 2019 greps fyra män som bor i byarna kring sjön. En av de gripna var Stefan som också satt anhållen ett par dygn.

Parodi, säger advokaten

– Jag är kompis med ”Olle” och vi var ute och åkte skoter i området den dagen. Därför var min telefon uppkopplad mot telefonmasterna. Jag har inte jagat någon varg, säger Stefan.

Han är upprörd över hur polis och åklagare agerat i fallet.

– Det är åt helvete alltihop, hur det hanterats från dag ett. Man missade mig när jag åkte till jobbet, istället var man in till mamma och härjade – trots att jag inte ens bor där. Sedan ringde de och beordrade mig och jobbarkompisen att stanna bilen mellan Älvdalen och Särna när vi var på väg till ett jobb, berättar Stefan.

Sven-Erik Karls är advokat och försvarar Stefan.

– Jag skulle nog kalla det här fallet för en parodi. Misstankarna är mycket vaga och ingenting händer i utredningen. Jag tror att fallet kommer att läggas ned, säger Sven-Erik Karls till Jaktjournalen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼