Ännu en misstänkt för illegal vargjakt får tillbaka bössorna

Ännu en av de misstänkta i det så kallade Amungenfallet får nu tillbaka sina vapen från polisen. Det har Kammarrätten beslutat. – Det är helt sjukt hur det här fallet hanterats, säger jägaren till Jaktjournalen.

Stefan är glad över att få tillbaka sina vapen. Foto: Privat

Jaktjournalen har berättat om ”Olle”, som får tillbaka sin drilling efter dom i Kammarrätten.

Nu blir det samma sak för en annan av de misstänkta, ”Stefan” kan vi kalla honom.

– Studsaren är kvar i utredningen, så den behåller polisen. Men man beslagtog också grytpistol, drilling och salongsgevär. Domen i Kammarrätten har kommit så nu får jag tillbaka allt utom studsaren, berättar Stefan.

Anledningen till beslaget av vapnen var att polisen bedömer att Stefans vapenlicenser kommer att återkallas. Men Kammarrätten finner att bevisningen mot Stefan är svag, vilket understryks av att Mora tingsrätt avslog åklagarens häktningsframställan hösten 2019.

Det var den 9 mars 2019 som vittnen slog larm om att en varg jagats med skoter och skjutits på sjön Amungen i Dalarna. I september 2019 greps fyra män som bor i byarna kring sjön. En av de gripna var Stefan som också satt anhållen ett par dygn.

Parodi, säger advokaten

– Jag är kompis med ”Olle” och vi var ute och åkte skoter i området den dagen. Därför var min telefon uppkopplad mot telefonmasterna. Jag har inte jagat någon varg, säger Stefan.

Han är upprörd över hur polis och åklagare agerat i fallet.

– Det är åt helvete alltihop, hur det hanterats från dag ett. Man missade mig när jag åkte till jobbet, istället var man in till mamma och härjade – trots att jag inte ens bor där. Sedan ringde de och beordrade mig och jobbarkompisen att stanna bilen mellan Älvdalen och Särna när vi var på väg till ett jobb, berättar Stefan.

Sven-Erik Karls är advokat och försvarar Stefan.

– Jag skulle nog kalla det här fallet för en parodi. Misstankarna är mycket vaga och ingenting händer i utredningen. Jag tror att fallet kommer att läggas ned, säger Sven-Erik Karls till Jaktjournalen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼