Jaktnyheter

Lars låter ickejägare få en gratis smakbit av viltkött

Jägare Lars Sjöberg delar med sig smakbitar av sitt viltkött. Så här annonserade han på en facebooksida häromdagen. Bild: Privat, Gettyimages och skärmdump, montage

Lars Sjöberg vill att ickejägare ska få smaka på det förträffliga viltköttet. Häromdagen annonserade han och erbjöd gratis rökt älghjärta i en facebookgrupp i Skinnskatteberg.

"}}

– Jag jagar och jag har kött. Tanken var att människor, som inte har möjlighet att köpa den där lilla köttbiten, skulle höra av sig och få kött, säger Lars Sjöberg.

Hans ambition var att ge nyrökt älghjärta till människor som inte kommer från jägarfamilj eller känner jägare och kan komma över viltkött den vägen.

– Det var en ukrainsk och en svensk familj som hörde av sig. De fick varsin bit och jag fick svarsmejl att det var jättegott och att de var tacksamma. Det är roligt, säger Lars.

Vill inte ha betalt

Han jagar mellan Karmansbo och Näverkärret, på 4.000 hektar, och det är 20 jägare i laget. Vargarna går hårt åt älgstammen.

Naturligtvis blir Lars en bra ambassadör för jakten och jägarna när han ger bort kött. Han har också gett bort ett vildsvin, men han vill inte ha betalt.

– Jag vill inte tjäna pengar på det här. Jag har kött så jag klarar mig och om jag lägger det i frysen är det risk för att det ligger där så länge att det blir förstört. Det är bättre att någon som inte jagar får köttet, säger Lars.