Jaktnyheter

”Jättegott” säger folk som provat Robins rökta skarv

Kan skarven bli en populär matfågel? Foto: Gettyimages
Viltkocken Robin Wolf i Göteborg ser en matresurs i skarven. Jättegott, tycker folk som fått prova hans rökta skarv.
Det är P4 Göteborg som berättar om Robin Wolf, som är viltkock sedan 20 år tillbaka. Han är också skyddsjägare och jagar skarv. – Vi vill inte att man bara analyserar maginnehållet på skarvarna. Vi vill också se skarven som en matfågel, säger Robin till lokalradion. Han har experimenterat med att röka skarvkött. Först saltas det, sedan har Robin på druvsocker och peppar och lägger i vaccumpåse ett par dagar. – Jag tvättar jag köttbitarna i vatten, så att processen inte fortsätt. Sedan går de in i röken där de är i ungefär 1,5 timmar i mellan 119 och 122 grader. Jag har bjudit några personer på rökt skarvkött – jättegott, säger de, berättar Robin för P4 Göteborg. Han improviserar också med sälkött. Just nu genomför att han ett försök med att lufttorka säl. – Det ska bli väldigt spännande att smaka, säger Robin.