Film: Mikael demonstrerar sin lockpipa – då kommer bocken

När Mikael Roos demonstrerar sin egentillverkade lockpipa för bockjakt för Jaktjournalens läsare händer det plötsligt – revirbocken kommer.

Filmsnutten görs för att demonstrera MIkael Roos egentillverkade lockpipa. Då kommer revirbocken och dröjer sig kvar en lång stund.

Jaktjournalen har tidigare berättat om Mikael Roos från Vendelsö som tillverkat ett 20-kilos jakttorn som han bär med sig och lätt reser i skogen.

Men det tog inte slut med Mikael Roos kreativitet i och med det. Han har också tillverkat en egen lockpipa av ett rådjurshorn.

– Jag har borrat igenom hornet och provat med lite olika plastmaterial i membranet, för att få rätt ljud. Man får klippa lite i plasten för att ändra tonen. Jag har använt den fem gånger och skjutit bockar varenda gång, berättar Mikael.

På tisdagskvällen åkte Mikael och en kompis ut i skogen för att göra lite demonstrationsfilm för Jaktjournalens läsare.

Då kom revirbocken. Se filmen nedan:

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser