Annons
Vill ha fågelskyddspengar för rovdjurskonferens - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 månader sedan rovdjur
Naturskyddsföreningen vill arrangera en rovdjurskonferens och få bidrag från en fond som främst värnar fåglar. Foto: Gettyimages, montage
Vill ha fågelskyddspengar för rovdjurskonferens

Naturskyddsföreningen vill genomföra en rovdjurskonferens i Järvsö. Nu söker föreningen pengar från Avins fond, som främst delar ut pengar till fågelskydd.

Naturskyddsföreningen skriver att man vill skapa en mötesplats med information och dialog mellan forskare, politiker, tjänstemän, olika organisationer, jägare och ”en bred allmänhet.

Det ska vara ett forum för diskussioner om de fyra stora rovdjuren i Sverige. Föreningen pekar på att något liknande arrangemang inte finns idag.

Det ska bli en tvådagars konferens som hålls vid rovdjurscentret i Järvsö och upp till 100 personer ska kunna delta.

Föreläsningar ska filmas.

”Främst fågelskydd”

”Konferensen spelas in och publiceras på Yuotube. Vi bjuder också in media, till exempel Vetenskapsradion, Naturmorgon, Sveriges Natur med flera som kan bevaka och förmedla forskarnas föreläsningar”, skriver Naturskyddsföreningen i sin ansökan.

Nu vill man ha bidrag till arrangemanget. I en ansökan till Stiftelsen Alvins fond, som administreras av Naturvårdsverket, söker Naturskyddsföreningen pengar.

Det är oklart vilket exakt belopp som avses. På ett ställe i ansökningen står det 75.000 kronor och på ett annat ställe 90.000 kronor. Jaktjournalen har inte lyckats nå den företrädare för Naturskyddsföreningen som undertecknat ansökningen.

På Naturvårdsverkets webbsida står det:

”Stiftelsen Alvins fond delar ut pengar till projekt som bidrar till svenskt naturskydd, främst fågelskydd.”

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!