Jaktnyheter

Vapen dumpades i skogen – ”inte intressanta för tjuvar”

Alla tre vapnen, två studsare och en kombi, låg kvar i det öppnade vapenskåpet. Foto: Polisen i Piteå
Ett uppkapat vapenskåp hittades i måndags i Piteå – med alla vapen kvar i skåpet. – Jaktvapen är inte intressanta för tjuvar, säger polismannen Ola Lundström.
För cirka en månad sedan förövades ett villainbrott i Bergsviken i Piteå. Tjuvarna tog sig in via en altandörr och bar med sig hela vapenskåpet när det lämnade huset. Piteå-Tidingen är först med nyheten och skriver i sin pappersupplaga att vapenskåpet hittades uppskuret i måndags. Det var en privatperson som upptäckte skåpet intill en avsides väg mellan Skjutbanevägen och Lindbäcksstadion, en knapp mil från Bergsviken. – Man har troligtvis använt någon form av batteridriven rondellslip och öppnat kring handtaget på skåpet och lösgjort låsanordningen, säger Ola Lundström, polis i Piteå, till Jaktjournalen.

Tre jaktvapen kvar

Alla tre jaktvapnen som ägaren förvarade i skåpet återfanns på platsen. – Tjuvarna är ute efter guld och andra smycken. Jaktvapen, som är stora och klumpiga, laddas med ett skott i taget och dessutom medför hårda straff, är inte intressanta bland kriminella. Möjligtvis är de intresserade av hagelbössor som kan kapas av, säger Ola Lundström. Hans bedömning är att vapenskåpet fraktades ut i skogen och kapades upp tämligen omgående efter inbrottet i Bergsviken. Polisen söker nu tips som kan leda till att inbrottet klaras upp.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21