Annons
Utmanare vill bli ordförande i Jägareförbundet | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 månader sedan jägareförbundet
Jonas Paulsson hoppar av. Foto: Privat
Utmanare vill bli ordförande i Jägareförbundet
Elva länsföreningar nominerar motkandidat

Elva länsföreningar i Jägareförbundet nominerar skåningen Jonas Paulsson som ny ordförande inför förbundets årsstämma den 5-6 juni. Därmed blir det en kamp mellan honom och stockholmaren Henry Sténson, som föreslås av valberedningen.

Det är totalt 22 länsföreningar som har olika antal ombud vid stämman, beroende på hur många medlemmar som finns i distrikten. Att elva länsföreningar backar upp Jonas Paulsson bäddar för att det blir en jämn kamp om vem som ska ta över som bas för Jägareförbundet efter Torbjörn Larsson.

Både Henry Sténson och Jonas Paulsson sitter redan som ledamöter i förbundsstyrelsen.

Första kandidaten hoppade av

Två läger i förbundet har på olika sätt jobbat för att föra fram sina kandidater. Det bidrog till att Per Klingbjer, valberedningens första kandidat till posten som förbundsordförande, hoppade av.

Enligt Svensk Jakt har Jonas Paulsson, som tidigare varit ordförande för Jägareförbundet i Skåne, sänt ut argument till länsföreningarna varför han bör bli ny förbundsordförande.

Han lovar bland att vare en stark röst mot jaktmotståndare som försöker försämra villkoren för jägarkåren. Internt i förbundet handlar det bland annat om att ha en positiv anda mellan förbundets personal och de förtroendevalda. Förbundsstyrelsen ska vara ”aktiv och samstämd”.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!