Urban och jämten Ero fick sin första björn

Det blev stor lycka på premiärmorgonen när Urban Bäcklund fick skjuta sitt livs första björn – som dessutom var den första för hans jämthund Ero.

Urban Bäcklund och jämthanen Ero jagar i Lossmens VVO i ytterkanten av Skellefteå. Det blev en lyckad premiär. Foto: Roger C Åström

Urban Bäcklund och 3,5-årige Ero jagar i Lossmens VVO, nio mil väster om Skellefteå i Västerbotten.

Det blev björnkontakt redan på morgonen när Urban släppte hunden och det blev upptag.

– Jag kunde inte vara säker om det var älg. Men han har visat stort intresse för björn och blev godkänd i Junsele björnpark i sommar, berättar Urban.

Vände och kom tillbaka

Hund och björn bar iväg över ett berg och där vände de.

– När det närmade sig hörde jag att flåsningar och då förstod jag att det var björn. Den stannade i diket till vägen och jag kunde skjuta, berättar Urban.

Det visade sig vara en grann hona. När Jaktjournalen ringer är Urban på väg till besiktningsmannen.

– Vi har inte vägt den, men om jag får gissa så väger den kring 100-110 kilo. Det blev dubbel lycka eftersom det var första björnen för både mig och hunden.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Jaktjournalen kommer som vanligt att bevaka björnjakten med spännande rapporter på vår hemsida direkt från jägarna. Skicka ett mms med bild på björnen och nöjda jägare så ringer vi upp för att få ta del av jakten.
070-744 18 21, Mikael Moilanen (spara numret nu) så ringer vi upp och tar storyn så fort vi hinner.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼