Unik pickup stulen

Bergsjö: Företaget Stellaburens vd Eric Råboms Chevrolet Silverado med hundkåpa på, stals igår eftermiddag precis utanför industrilokalen. Nu efterlyses den via sociala medier.

Silveradon stals utanför företaget mitt på blanka dagen när den lämnades obevakad ett ögonblick. Foto: Privat

Det finns sannolikt bara en svart Chevrolet Silverado med en stor hundkåpa med företagsnamnet tryckt på sig i Sverige. Så bilen är relativt lättidentifierad.

– Chefen var bara inne för att hämta några papper. När han kom ut igen var bilen borta. Han trodde någon av oss hade lånat den men förstod snart att någon stulit den, säger Stefan Lindström som jobbar på företaget.

Enligt Stefan är det en märklig stöld. Bilen stod parkerad precis utanför industrilokalen som ligger i en inhägnad industripark i Bergsjö, 2,5 mil utanför Hudiksvall.

– Det är ju inte direkt så att det är en stor genomströmning av människor här, säger han.

Senaste observationen gjordes igår kväll vid halvtiotiden. Då syntes bilen i Munksjöbyn utanför Stöde som ligger cirka en timmes bilväg från Bergsjö.

– Om någon tagit bilen för att slakta den verkar det ju konstigt att den syntes så pass nära, säger Stefan.

Stölden är polisanmäld. Om någon ser bilen är den välkommen att höra av sig till företaget.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sköt ko och tog ut foster

Jägaren ska ha skjutit på två kor. Den ena dog och den sprättade han upp och tog ut ett foster ur. Den andra kon skadesköts och fick avlivas.

Bröd i björnmage faktor vid utredning om jaktbrott

Med 300 björnbesiktningar under sin tid som naturbevakare har Hans Olov Hansson sett hur maginnehållet på fällda björnar skiftat med åren. – Nu för tiden är mycket vanligt med processad mat i magen. Men enligt miljöåklagare Åse Schoultz är brödet i magen på björnen "en faktor" vid utredning om jaktbrott.
ANNONS ▼

Annonser