Två vargar misstänks röra sig i Västerbotten

Två vargar misstänks röra sig Västerbottens län. I det ena fallet är det en skandinavisk varg, i det andra fallet är ursprunget okänt.

Spår efter varg har konstaterats i Kraddsele och Nordmaling. Bild: Gettyimages och Google maps

Den 20 oktober påträffade en jägare vargspillning i Nordmalings kommun ute vid kusten.

– Vi besökte platsen och samlade in provunderlag. Provet visade tyvärr inte vilken individ det var men visar på en varg av skandinaviskt ursprung, säger Linda Backlund, Länsstyrelsen Västerbotten, i ett pressmeddelande.

Den 25 oktober hittade länsstyrelsens personal vargspår i den västligaste delen av länet, kring Kraddsele, Sorsele kommun.

– Vi har inget DNA från vargen vilket innebär att ursprunget är okänt. Vi fortsätter att arbeta med att identifiera vargen. Allmänhetens viltkamera fotograferade en varg i slutet av augusti och det är möjligt att det är samma varg, säger Linda Backlund i pressmeddelandet.

Länsstyrelsens bedömning är att det rör sig om två olika vargar. Det kan dock inte uteslutas att det är samma varg både i Nordmaling och Sorsele.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser