Två pejlar i ett – Ultracom satsar kombinationssystem

Nu är det slut på dubbla halsband på jakthunden. Finska pejltillverkaren Ultracom lanserar en ny hybridpejl som kombinerar både VHF- och GSM-system.

Finska Ultracom har tagit fram en pejl som jobbar på både med VHF och GSM. Foto: Ultracom

2016 lanserade Ultracom VHF-pejlen Avius som inte var beroende av mobilnätet. 2018 lanserades R 10 som fungerar med GSM-teknik.

Nu sammanför Ultracom teknikerna i samma produkt. Pejlen heter Ultracom R 10m Hybrid och fungerar på GSM-nätet. När täckning saknas utnyttjas VHF-teknik.

Ultracom R10 Hybrid har ett utbytbart och laddbart batteri. Vid tre sekunders spårningsintervall räcker batteriet i cirka 24 timmar. Med längre intervall kan driftstiden förlängas upp till en vecka.

Pejlen har fjärrstyrt LED-ljus, skallindikator, ståndlarm och utbytbart halsband. Det går att ringa till hunden och höra om den skäller.

Spårning av halsbandet sker med Ultracoms mobilapplikation som innehåller högkvalitativa kartor över hela världen. Hundens spårningsinformation kan delas mellan jaktlagets medlemmar vilket ökar säkerheten och gemenskapen.

Den nya pejlen kan beställas från och med april. Jaktjournalen ser fram emot att testa den under höstens jakter.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Överklagar igen och försöker stoppa skyddsjakt på varg

Svenska Rovdjursföreningen strider i domstolarna och driver opinion för att stoppa skyddsjakt på varg. I ärendet med jakten på en varg i Östergötland har föreningen fått nej av förvaltningsrätten och hovrätten en gång. Nu har de skickat in en ny överklagan.

Nytt beslut: Det blir Stövar-SM för harhundar i år

Svenska stövarklubbens centralstyrelse har beslutat att Stövar-SM för harhundar ska genomföras på senhösten, trots coronapandemin. – Vi tar god höjd för vad Folkhälsomyndigheten och Kennelklubben uttalat, säger Gunnar Pettersson i styrelsen.
ANNONS ▼