Toppmodern hundträningshall på Hulukvarn arena

Till helgen slår Hulukvarn Arena upp dörrarna för sin senaste satsning, Sveriges mest moderna träningshall för hundsport. – I den nya hundsporthallen har vi ännu en anläggning som garanterar optimala träningsförhållanden, säger Filip Hegestrand, Hulukvarn AB.

Cili Blomgren, till vänster, och Fanny Wendelström från Wellrun gillar den nya hundsporthallen. Foto: Robin Pagmar

Hulukvarn Hundsporthall är nästa stora satsning på Hulukvarn Arena, väster om Jönköping. En 1 050 kvadratmeter stor inomhushall som lämpar sig för all typ av hundsport, oavsett om det är lydnad, skydd, agility, nosework eller ringträning.

– Hallen är öppen för alla och kan bokas av såväl privatpersoner som föreningar eller instruktörsledagrupper. Oavsett aktivitet är det här en hall som fyller behoven, säger Christian Larsson, vd på Jaktia Jönköping på Hulukvarn Arena i ett pressmeddelande.

Hallen, som mäter 45 x 25 meter, har konstgräsmatta med sand i stället för granulat, musikanläggning, är komplett med agilityhinder och har stora speglar på väggarna för att ge hundföraren direktkoll på träningen ur andra vinklar. Här finns även omklädningsrum och kök.

– Med tanke på hallens storlek kommer den även att kunna användas till andra event som mässor, utställningar eller kick-off, säger Christian Larsson i pressmeddelandet och fortsätter.

– Hulukvarn Hundsporthall är det första steget i vår kommande expandering. Under hösten kommer vi sedan att utöka verksamheten med bland annat en skjutbiograf, skjutning på löpande älg, lerduveskytte, inskjutningsbanor och en av två pistolhallar.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Finnspets räddade familjen ur brinnande hus

Natten till 20 mars brann Per-Östens och Anns hus ner utanför Norsjö, i Västerbotten. Branden startade vi fyratiden och det var finnspetsen Louise som väckte familjen, och kanske räddade livet på dem.

Dovviltstammen runt Kinnekulle fördubblad på tio år

Trots stort engagemang lyckades inte jägarna runt Kinnekulle i Skaraborg att fälla de 1 400 djur de hade som målsättning i år. Stammen har nära fördubblats på tio år.  – Vi har ansträngt oss för att nå vår målsättning, säger Wilhelm Klingspor, ordförande i Hjortkommittén som förvaltar dovviltet i området.

Vill skyddsjaga rådjur

Ytterligare en fastighetsägare på Gotland anser skogsskadorna så pass omfattande att denne nu ansöker om skyddsjakt på rådjur. Totalt har nu tre skogsägare ansökt om skyddsjakt.
ANNONS ▼