Jaktnyheter

Tobias, 24, vald till ordförande i Ny rovdjurspolitik

Tobias Albinsson, ny ordförande i föreningen Ny Rovdjurspolitik, är mycket jaktintresserad. - Jag jagar allt, säger han. Foto: Privat

Hängivne jägaren Tobias Albinsson har valts till ordförande i föreningen Ny rovdjurspolitik, som har 17.000 medlemmar.
- Det viktigaste är att rovdjuren inte ska tillåtas komma i konflikt med människors näringar, säger Tobias Albinsson till Jaktjournalen.

"}}

Han är uppvuxen på landet i Kinnekulle i Västra Götaland och har blivit starkt engagerad i rovdjursfrågan. För fem år sedan skrev han boken Att drabbas av varg.

– Jag var runt i hela Sverige och träffade 150 personer som drabbats av varg – samer och människor som fått sina djur dödade av varg, berättar Tobias Albinsson.

Han har varit med i Ny rovdjurspolitik i åtta år och suttit i föreningens styrelsen i fyra år.

Vid årsmötet, som hölls i lördags i Färila i Hälsingland, valdes han till ordförande efter Carina Kristiansen, som fått jobb i Bryssel.

– Som det ser ut idag har i stora problem med olika djurarter på många håll i landet. Det är allt från säl och skarv till lodjur, björn och varg. Vi måste prata mer om Sveriges självförsörjningsgrad när det gäller livsmedel – och då måste rovdjurstammarna bli mindre. Människor måste kunna skydda sina verksamheter, säger Tobias Albinsson.