Annons
Tobias, 24, vald till ordförande i Ny rovdjurspolitik - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
8 månader sedan rovdjurspolitik
Tobias Albinsson, ny ordförande i föreningen Ny Rovdjurspolitik, är mycket jaktintresserad. - Jag jagar allt, säger han. Foto: Privat
Tobias, 24, vald till ordförande i Ny rovdjurspolitik

Hängivne jägaren Tobias Albinsson har valts till ordförande i föreningen Ny rovdjurspolitik, som har 17.000 medlemmar.
- Det viktigaste är att rovdjuren inte ska tillåtas komma i konflikt med människors näringar, säger Tobias Albinsson till Jaktjournalen.

Han är uppvuxen på landet i Kinnekulle i Västra Götaland och har blivit starkt engagerad i rovdjursfrågan. För fem år sedan skrev han boken Att drabbas av varg.

– Jag var runt i hela Sverige och träffade 150 personer som drabbats av varg – samer och människor som fått sina djur dödade av varg, berättar Tobias Albinsson.

Han har varit med i Ny rovdjurspolitik i åtta år och suttit i föreningens styrelsen i fyra år.

Vid årsmötet, som hölls i lördags i Färila i Hälsingland, valdes han till ordförande efter Carina Kristiansen, som fått jobb i Bryssel.

– Som det ser ut idag har i stora problem med olika djurarter på många håll i landet. Det är allt från säl och skarv till lodjur, björn och varg. Vi måste prata mer om Sveriges självförsörjningsgrad när det gäller livsmedel – och då måste rovdjurstammarna bli mindre. Människor måste kunna skydda sina verksamheter, säger Tobias Albinsson.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!