Jaktnyheter

Tjuvar stal viltkött för 160 000 – skulle bli huvudrätt på stor fest

Vildsvins- och dovhjortkött för 160 000 kronor stals vid ett inbrott hos ett vilt- och jaktföretag i Västra Götaland natten till i fredags (16 feb). Köttet skulle bli huvudrätt vid årets företagarfest i kommunen. Arkivbild: Gettyimages

Kött för ett sexsiffrigt belopp stals vid ett inbrott hos ett jaktföretag i Västra Götaland i fredags. En del av köttet skulle vara huvudrätt vid kommunens företagarfest. Kött som företagaren nu får svårt att ersätta.

Magnus Eriksson driver företaget Magnus Jakt och Vilt i Stora Levene utanför Vara i Västra Götaland. Han fick en trist slut på arbetsveckan när han i fredags upptäckte att dörren till lokalen där kött förvarades stod öppen och ed låset uppbrutet.

– Allt det fina viltköttet som var packat och skulle ha levererats till restauranger var borta. Det var mest dovhjort – ytterfiléer, stekar, innanlår, fransyska och en hel del färs. Det var också en hel del vildsvin, säger han till NLT, Nya Lidköpings tidningen.

Köttet var tänkt att användas till årets företagarfest i Vara och totalt handlar det om kött från 70-80 dovhjortar och drygt 70 kilo vildsvinsrygg. Magnus uppskattar värdet på tjuvarnas byte till runt 160 000 kronor.

– Och allt arbete med att stycka och packa och transportera är ogjort, säger han till NLT.

Dessutom blir det problem då vildsvinsköttet skulle användas som huvudrätt vid årets företagarfest i Vara och Magnus kommer nu inte att hinna få fram tillräckligt mycket lokalt vildsvinskött till dess.