Annons
Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan avlivad
Älgen var svårt biten av vargar och sargad i baklår och mule. Foto: Privat och Gettyimages, montage
Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland
En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.
Det var tidigt på onsdagsmorgonen som en bilist kom körande på gamla E18 i Brosätter någon mil öster om Karlstad. – När bilisten kom stod älgen vid vägen och blödde väldigt. Polisen skickade dit en eftersöksjägare, som inte behövde använda hund. Det var så mycket blod att han själv kunde följa spåren, berättar Anders Olsson

Anders Olsson

Biten i lår och mule

Han känner eftersöksjägaren som berättat att älgen inte gick undan mer än några hundra meter och påträffades stående i terrängen och kunde avlivas. Bedömningen är att det var en fjolårskalv. Den hade svåra bettskador i baklåren och fram i mulen, men vargarna hade inte lyckats få ihjäl den. Enligt Anders Olsson går Forshagareviret ned i området. Det är inte långt ifrån platsen där två vargar i vinter trafikdödats. Läs om det ena fallet här. – Det är illa – dels är det en älg som plågas och dels är vargarna oroväckande nära Karlstad, säger Anders Olsson.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

Älgen hade bettskador i mulen

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!