Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Älgen var svårt biten av vargar och sargad i baklår och mule. Foto: Privat och Gettyimages, montage

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som en bilist kom körande på gamla E18 i Brosätter någon mil öster om Karlstad.

– När bilisten kom stod älgen vid vägen och blödde väldigt. Polisen skickade dit en eftersöksjägare, som inte behövde använda hund. Det var så mycket blod att han själv kunde följa spåren, berättar Anders Olsson

Anders Olsson

Biten i lår och mule

Han känner eftersöksjägaren som berättat att älgen inte gick undan mer än några hundra meter och påträffades stående i terrängen och kunde avlivas.

Bedömningen är att det var en fjolårskalv. Den hade svåra bettskador i baklåren och fram i mulen, men vargarna hade inte lyckats få ihjäl den.

Enligt Anders Olsson går Forshagareviret ned i området. Det är inte långt ifrån platsen där två vargar i vinter trafikdödats. Läs om det ena fallet här.

– Det är illa – dels är det en älg som plågas och dels är vargarna oroväckande nära Karlstad, säger Anders Olsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Älgen hade bettskador i mulen

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser