Styrelseledamot i jägareförbundet petades på årstämman

Styrelseledamoten Rickard Axdorff i Svenska Jägareförbundet petades från sin post under årsstämman som pågår just nu. Enligt Svensk Jakt rör det sig brist på förtroende.

Arkivfoto: Per Jonson

Svenska Jägareförbundets årsstämma pågår just nu. Under gårdagens förhandlingar gjordes överraskande förändringar i styrelsesammansättningen, rapporterar Svensk Jakt.

Valberedningen förslog omval på styrelseledamoten Rickard Axdorff, men då opponerade sig stämman.

Enligt Svensk Jakt har Rickard Axdorff bistått ett antal länsföreningsordföranden med en debattartikel om rovdjursfrågan. Rickard Axdorff nekade inledningsvis sin inblandning i författandet av debattartikeln men erkände senare.

Torbjörn Larsson, ordförande menar att inte handlar om innehållet i debattartikeln utan om förtroendekapital.

– Innehållet i debattartikeln har jag inga problem med, det kan jag skriva under på i morgon om det är så. Problemet är att han har gått bakom styrelsens rygg och agerat i en fråga som vi inte har diskuterat eller satt ned foten i, säger förbundsordförande Torbjörn Larsson till Svensk Jakt.

Någon ersättare till Rickard Axdorff kommer inte väljas på stämman. Hans plats lämnas tom tills vidare.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼