Jaktnyheter

Stulet vapenskåp hittat efter nio år

Nio år efter inbrottet spårade en brukshund upp det stulna vapenskåpet. Arkivbild: Gettyimages och Mikael Moilanen, montage

För nio år sedan stal tjuvar vapenskåpet hemma hos Inga-Lill och Bengt Johansson i Töreboda. Häromdagen hittades skåpet, som nu var överväxt med mossa.

Mariestads-Tidningen rapporterar att Nanna Blomqvist var ute i skogen med sin malinois Kira och tränade spår.

– Plötsligt avvek hon från spåret och markerade vid något som såg ut som ett kassaskåp. Jag försökte direkt att få upp det. Min man försökte stoppa mig först då han tänkte att de kunde innehålla en bomb eller något annat, säger Nanna till Mariestads-Tidningen.

Men nyfikenheten tog överhanden och till slut lyckades de öppna skåpet. Då fann de värdepapper, smyckeskrin och annat och kontaktade polisen.

Det numera mossbevuxna vapenskåpet visade sig vara det skåp som stals vid ett inbrott hos makarna Inga-Lill och Bengt Johansson vid ett inbrott för nio år sedan.

”Hemskt att bli påmind”

Vapen, ammunition, en dator och smycken hade tjuvarna tagit med sig.

Makarna Johansson är glada över att ha fått tillbaka bland annat silverskedar och annat arvegods.

– Samtidigt känns det hemskt att bli påmind om allt. Det blir för intimt när man vet att okända människor har varit överallt i huset, tillägger Inga-Lill Johansson till Mariestads-Tidningen.