Stövar-SM rävhundar: Fantastiska resultat i halvtid

Första provdagen på Stövar-SM för rävhundar 2019 är avslutad. Deltagarna har gjort fantastiska resultat i skogen

Dag ett är avslutad och resultatet är klart.

Det är tätt i toppstriden. Efter första provdagen leder Tesla, treeing walking coonhound, med ett första pris och fantastiska 67 egenskapspoäng.

– Det var en upplevelse. Vi hörde henne på två kilometers avstånd – i motvind, berättar domaren Björn Malmgren i Jaktjournalens filmade intervju.

Men hack i hel, på delad andraplats, ligger hamiltontiken Foxi, schillertiken Söka och finnstövaren Zäta. Även de presterade första pris med höga egenskapspoäng.

Se resultatet efter dag 1 här.

I loggarna för varje enskild hund kan du läsa hur det gått för dem i skogen idag.

I morgon avgörs mästerskapet. Jaktjournalen liverapporterar från klockan 08.00. Följ tävlingarna här.

Ett längre reportage kommer också i papperstidningen.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

DEBATT: ”Som att bita sig själv i svansen”

Det kan inte ses som något annat än en ren och skär maktdemonstration för att tysta inte bara den enskilde medlemmen utan även alla andra medlemmar, som eventuellt skulle kunna tänka sig att kritisera organisationen. Det skriver professor Eva Schömer i ett svar i debatten mellan henne och Svenska Kennelklubben, SKK.
ANNONS ▼

Annonser