Annons
Stor sökinsats efter viltspårhund i Skinnskatteberg - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
6 månader sedan trafikeftersök
Viltspårhunden Ayla försvann under ett trafikeftersök på måndagen. Just söker ett 15-tal personer efter henne. Bild: Eniro och privat, montage
Stor sökinsats efter viltspårhund i Skinnskatteberg

Viltspårhunden Ayla försvann på måndagen under ett trafikeftersök i Skinnskatteberg i Västmanland. Ett 15-tal personer deltar nu i sökandet efter hunden, som sprang till skogs med 15 meter spårlina efter sig.

– Vi åkte ut vid sjutiden på eftersök efter en trafikskadad älg, på väg 662 mellan Skinnskatteberg och Bockhammar. Ayla spårade hårt och när jag skulle byta grepp på spårlinan tog den slut och jag tappade henne. En djävla mardröm, säger Aylas ägare, Leif Putte Fredriksson, till Jaktjournalen.

Ayla är fyra år gammal och området där hon försvann har starkt vargstam. Därför är det inte många som vågar släppa löshund på eftersök.

Fastnat med linan?

Nu är risken också att hon fastnar med spårlinan någonstans i terrängen.

– Det är 15 personer här och hjälpter till med letandet. Det har varit flera hundar här men ingen har tagit spåret efter älgen. Det är en djävla situation, säger Leif Putte Fredriksson.

Ayla är en blandning mellan bayersk och hannoveransk viltspårhund. Människor i närområdet uppmanas vara uppmärksamma på okända hundskall.

Den som har upplysningar eller tips om Ayla kan ringa Leif Putte Fredriksson på telefonnummer 070-460 53 94 eller 070-521 53.

Leif Putte Fredriksson letar efter sin viltspårhund. Foto: Johnny Karlsson

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!