Annons
Skyddsjakt på 13 bävrar i Värmland | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan Bäver
13 bävrar får just nu skyddsjagas på olika platser i Värmland. Foto: Gettyimages
Skyddsjakt på 13 bävrar i Värmland
Bävrar som dämmer upp vattendrag kan snabbt ställa till skador för stora belopp. I Värmland pågår just nu skyddsjakt på 13 bävrar.
I Vikebotten i Årjängs kommun har länsstyrelsen meddelat tillstånd att skjuta fem bävrar. – Man får också riva dammbyggnaden. Det är för att motverka översvämning av en väg, berättar Magnus Nystrand, vilthandläggare på länsstyrelsen i Värmland. I Berga i Arvika är det också utfärdat skyddsjakt på fem bävrar samt rivning av fördämning. Även där är det en väg som hotas av översvämning och underminering.

Slagfälla

– Där har vi gett tillstånd att använda slagfälla, som får användas av särskilt utbildad person, säger Magnus Nystrand. Även i Rådom i Torsby har länsstyrelsen sagt ja till skyddsjakt på tre bävrar. De fördämmer en vägtrumma och kan orsaka skador på en vägbank som uppskattas till 40 000 kronor. Även i Rådom är slagfälla tillåten om den hanteras av en utbildad person. I Västra Tye i Hammarö kommun är det tillåtet för en privatperson att ta bort gamla rester efter en bäverhydda som försvårar användningen av en båtplats.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!