Skyddsjakt beviljad på försvunna skarvar

Länsstyrelsen beviljar nu skyddsakt på de skarvar som häckat på Kastellholmen utanför Hudiksvall. Länsstyrelsen väljer samtidigt att polisanmäla den störning som fått dem att lämna ön.

Försvunna skarvar polisanmäls men beviljas skyddsjakt.

Länsstyrelsen har nu på fredagsförmiddagen beviljat skyddsjakt på de skarvar som befann sig på Kastellholmen utanför Hudiksvall. Det rapporterar SVT-Gävleborg.

Beslutet beviljar skyddsjakt på 100 skarvar och ger Hudiksvall kommun rätt att skrämma och hålla skarvarna borta från ön.

I dagsläget finns det inga skarvar på ön då en privatperson redan skrämt bort fåglarna efter att kommunens första skyddsjaktsansökan avslagits av länsstyrelsen. Privatpersonens initiativ ser länsstyrelsen mycket allvarligt på och har nu valt att polisanmäla det.

I det dagens beviljade skyddsjaktsbeslut skriver länsstyrelsen att de ser mycket allvarligt på att medborgare tar lagen i egna händer och att en anmälan om misstanke om brott mot 4 § artskyddsförordningen är upprättad.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nytt bolag höjde jaktarrende med 55 procent

Skogsbolaget höjde arrendet med 55 procent och gav jaktlaget sex dagar på sig att lösa ekonomin. ”Flera i laget kommer att hoppa av och för resten blir det dubbelt så dyrt tills vi hittar nya medlemmar” berättar en jägare.

Öppnar för enklare distribution av vildsvinskött

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) hade i vecken möte med lantbruksorganisationer och jägarförbund. Agendan var vildsvinen och målsättningen var att klargöra de utmaningar vildsvinen bidrar till. Regeringen hoppas till hösten kunna fatta beslut som möjliggör enklare försäljningskanaler för vildsvinskött.
ANNONS ▼

Annonser