Skyddsjakt beviljad på försvunna skarvar

Länsstyrelsen beviljar nu skyddsakt på de skarvar som häckat på Kastellholmen utanför Hudiksvall. Länsstyrelsen väljer samtidigt att polisanmäla den störning som fått dem att lämna ön.

Försvunna skarvar polisanmäls men beviljas skyddsjakt.

Länsstyrelsen har nu på fredagsförmiddagen beviljat skyddsjakt på de skarvar som befann sig på Kastellholmen utanför Hudiksvall. Det rapporterar SVT-Gävleborg.

Beslutet beviljar skyddsjakt på 100 skarvar och ger Hudiksvall kommun rätt att skrämma och hålla skarvarna borta från ön.

I dagsläget finns det inga skarvar på ön då en privatperson redan skrämt bort fåglarna efter att kommunens första skyddsjaktsansökan avslagits av länsstyrelsen. Privatpersonens initiativ ser länsstyrelsen mycket allvarligt på och har nu valt att polisanmäla det.

I det dagens beviljade skyddsjaktsbeslut skriver länsstyrelsen att de ser mycket allvarligt på att medborgare tar lagen i egna händer och att en anmälan om misstanke om brott mot 4 § artskyddsförordningen är upprättad.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼