Jaktnyheter

Skottskadade husägaren kan få lämna sjukhuset snart

Jägaren som avlossade skottet som träffade en husägare stod i ett torn när han sköt. Arkivbild: Gettyimages

Den man i 60-årsåldern som träffades av en förlupen gevärskula i Hedemora är på bättringsvägen. Eventuellt får han åka hem från sjukhuset under fredagen.

"}}

Det var vid 13-tiden i söndags som mannen och hans familj hörde skottlossning utanför huset. De gick fram till köksfönstret och då träffades mannen av en kula.

Han fördes allvarligt skadad till sjukhus.

Det visade sig att en jägare i 80-årsåldern fått en älg i pass cirka 150 meter från huset där den skottskadade mannen och hans familj bor.

Jägaren avlossade sju skott och tror att en av kulorna träffade en kvist och ändrade riktning. Den gick genom fönstret i huset och träffade husägaren.

Både jaktledaren och jägaren har berättat om händelsen i Jaktjournalen. Jägaren avlossade sju skott och tror att en av kulorna träffade något som fick den att ändra riktning.

”Läkarna är förvånade”

Nu har den skadade mannen fått kulan utopererad ur kroppen.

Han vill inte kommentera händelsen.

– Jag ger inga kommentarer – har kommit överens om det i familjen. Jag har bott här i 35 år och det är en liten by. Det jag säger kan uppfattas olika av olika personer – och det vill jag inte, säger han.

Kommer du att bli helt återställd?
– Svårt att säga, men det ser väl rätt så skapligt ut. Läkarna är förvånade att det gått så bra som det gjort – normalt gör det väl inte det, svarar mannen.

När får du lämna sjukhuset?
– Kanske lite senare i eftermiddag, vi får se. Men det närmar sig att jag får åka hem, säger mannen.