Jaktnyheter

Skogsfastighet till salu för 60 miljoner kronor

Egendomen ligger i den nordvästra delen av Blekinge. Foto: Skånegårdar

En skogsegendom på sammanlagt 440 hektar ligger ute till försäljning för 60 miljoner kronor i Olofström i Blekinge. Till marken hör både en mangårdsbyggnad och en jaktstuga.

"}}

– Idag är det ett kompisgäng som har jakten ett år till. Nuvarande ägaren har en plats i laget och det får köparen också. Första juli 2023 väljer köparen själv hur han vill göra med jakten, berättar Felix Lindström, mäklare vid Skånegårdar som sköter försäljningen.

Den produktiva skogsmarken, som uppgår till 410 hektar, är inventerad och det uppges finnas cirka 51.000 skogskubikmeter i virkesförråd. Den årliga tillväxten i skogen anges till 2.200 skogskubikmeter.

Älg, rådjur och vildsvin

– Med våra mått mätt här i södra Sverige är det bra älgjakt. Nuvarande jaktlag har arrenderat en del mark och jakten bedrivs på drygt 600 hektar, där treårstilldelningen är två vuxna och två kalvar. Annars finns det rådjur och vildsvin på marken, säger Felix Lindström.

På egendomen finns nio mindre sjöar och ”gyl”, en mangårdsbyggnad och ett äldre torp utan el eller vatten som använts som jaktstuga.

Utgångspriset är 60 miljoner kronor men egendomen säljs till högstbjudande.

Här en länk till mäklaren.