Annons
Ska ministern medge jakt på vargarna han gullade med? - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan Norge
Vargvalpar som Venstre-ministern Ola Elvestuen besökte och gullade med föreslås skjutas i licensjakten. Foto: Gettyimages och norska regeringen, montage
Ska ministern medge jakt på vargarna han gullade med?
Det väckte rabalder när Norges klimat- och miljöminister, Ola Elvestuen, i fjol gullade med vargvalpar. Nu är förslaget att flocken där valparna föddes ska tas bort i vinterns licensjakt och överklaganden kan hamna på Elvestuens bord.
I regionerna fyra och fem föreslår rovviltnämndernas sekretäriat att 20 vargar ska skjutas i licensjakt i vinter. Åtta av vargarna ska jagas i det så kallade Letjenna-reviret som ligger innanför vargzonen. Tolv vargar föreslås fällas utanför zonen. Vargföreningarna i Norge mobiliserar nu för demonstration och överklagan, som kan komma bli bli ett ärende för klimat- och miljöministern.

Vill inte uttala sig

Ola Elvestuen ska då avgöra om vargarna som han besökte i Letjenna och tryckte mot sitt bröst när de var tre veckor gamla ska få skjutas, rapporterar NRK. I norska medier spreds bilder på Elvestuen när han gullade med vargvalparna. I vargföreningarna jublade människor, bland drabbade brukare var kritiken kraftig. Elvestuen tyckte att mötet med vargvalparna var ”fantastiskt. I dag vill ministern dock inte kommentera förslaget som innebär att flockens ska elimineras. – Klimat och miljödepartementet är en instans för överklaganden i sådana här fall och jag kan därför inte uttala mig om min inställning, säger Elvestuen till NRK.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!