Jaktnyheter

Sjöpolisen söker försvunne jägaren

Missing People har idag gjort fynd i sökandet efter jägaren som försvann i fredags. Polisen är på plats. Foto: GettyImages, Fotomontage: Jaktjournalen

Missing People har idag gjort fynd efter den jägare som försvann i samband med en jakt i fredags utanför Svenljunga. Sjöpolisen är på plats sedan cirka 10.00.

"}}

Jägaren som är i 70-årsåldern gick i fredags ut för att jaga med sin hund i trakterna Håcksvik i Södra Svenljunga. Han väntades hem vid 13-tiden samma dag, men kom aldrig hem.

Igår meddelade polisen att deras akuta räddningsinsats avslutats, efter att man initialt sökt med flera patruller, hundförare och drönarpilot.

Sökandet har fortsatts av frivilligorganisationen Missing People, som idag ska ha gjort ett fynd vid en sjö, enligt polisens presstalesperson i Region Väst.

– Det finns en misstanke om att han gått genom isen. Missing People har hittat något med är osäkra på vad. Vi (polisen) har en pågående insats just nu vid en sjö i området, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Polisen har varit på plats sedan cirka klockan 10. Det finns ännu ingen information om vad för fynd som har gjorts.

Hunden till rätta

Mannens jakthund kom till rätta samma dag som jägaren försvann. I sökandet efter jägaren har man tidigare hittat tillhörigheter på land. Enligt en del medier ska det vara något som hör till hundens GPS-pejl.

– Jag vet att man har hittat en mobiltelefon på land, vad som mer har anträffats vet jag inte. Sjöpolisen är på plats nu. Jag vet inte om de har dykare eller om vi tar hjälp av räddningstjänstens dykare, säger Thomas Fuxborg.