Jaktnyheter

Samma gäng sköt båda lodjuren i Västmanland

Skytten Göran längst till höger. Hundförare Jan ”Dylta” Gustafsson till vänster med foxen Satan och i mitten hundförare Petter Hammar med foxen Ejnar. Lodjuret var en hane. Foto Jonas Ahlström
Det var samma gäng som sköt båda lodjuren i jakten i Västmanland. – Vi vet att de rör sig dygnet runt under parningssäsongen och hittade spår på söndagsförmiddagen, berättar Jonas Ahlström.
Man jagar på ett stort område som sträcker sig över länsgränsen mellan Västmanland och Örebro län. I fredags sköt de ett lodjur på lock, vilket Jaktjournalen rapporterat här. – Både på fredagen och lördagen hörde vi lodjuren ropa och vid 10-30-tiden på söndagen hittade vi spår nordväst om Kolsva i Västmanland, berättar Jonas Ahlström. Man satte på två foxhound-stövare och ganska omgående blev det upptag och drev. – Det buktade inom ett litet område och flera passkyttar såg lodjuret innan det kom i pass hos Göran som kunde skjuta, berättar Jonas.

”Beklämmande”

Därmed var det andra lodjuret i tilldelningen fällt och jakten i Västmanland avlystes. – Det är beklämmande att tilldelningen inte är större när tillgången på lodjur är så stor. Nu hoppas vi på att få jaga det lodjur som länsstyrelsen gav tilldelning på i den norra delen av Örebro län. Beslutet är överklagat och vi hoppas att Kammarrätten ger tillstånd för jakt, säger Jonas. Inom kort kommer Bearplay att publicera film från söndagens jakt utanför Kolsva. Jaktjournalen bevakar i vanlig ordning lodjursjakten. Vill du dela med dig av en spännande och lyckad jakt? Skicka en bild via MMS eller mejla så ringer vi upp.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21