Så ska aktivister stoppas vid SM för rävhundar

Aktivister planerar att störa SM-tävlingarna för rävhundar, som avgörs i Värmland i helgen. Men arrangörerna är beredda och har vidtagit åtgärder för att tävlingarna ska kunna genomföras som planerat.

Aktivister hotar försöka stoppa SM-tävlingarna för rävhundar i Värmland i helgen. Arrangörsstaben är beredd. Foto: Gettyimages, montage

– Vi för fortlöpande diskussioner med polisen och har kontakt med ett privat vaktbolag som hjälper oss om det skulle behövas, berättar ordförande i arrangerande Värmlands Stövarklubb, Christer Andersson.

Aktivisterna var på plats under 2017 års tävlingar på Gotland, vilket Jaktjournalen rapporterat om här. 2018 korades de bästa rävhundarna i Knistad i Västra Götaland och då hade arrangörerna bland annat en säkerhetsansvarig som vidtog åtgärder för att stoppa sabotage riktade mot tävlingarna. Läs om det här.

Uppmanar tävlande att filma

Nu finns åtminstone en organisation som på sin Facebooksida skriver att deras ambition är att stoppa tävlingarna.

– Vi uppmanar de tävlande att inte ta någon diskussion med eventuella aktivister. Istället vill vi att de tävlande använder samma metod som aktivisterna, att de filmar dem, säger Christer Andersson.

Jaktjournalen kommer bevaka mästerskapet och liverapportera på vår SM-sida. Vi finns också på plats i Värmland och gör ett reportage till tidningen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼