Ren funnen skjuten – älgjägare misstänks för stöld

Två älgjägare uppges vara misstänkta för att ha skjutit en ren i Jämtland.

Polisen hittade en död ren i bilens bagagelucka. Foto: Gettyimages

Östersunds-Posten, ÖP, skriver att Polisen i slutet av oktober fick tips som ledde till misstankar om rattfylleri i trakterna av Myrviken. I bilens bagagelucka påträffades en ren som skjutits. Den var fortfarande varm och då tillkom misstanke om stöld eller häleri.

– Stölden är kopplad till att man har fällt tamboskap, egendom som man har tillgripit i form av djur helt enkelt. I det här fallet har det varit fråga om ren, säger åklagare Emil Tiberg till ÖP

Hundmat

Renägare Peder Johansson i Glen fick hämta renkroppen på polisstationen i Östersund och den dög till hundmat.

– Jag tog reda på det som gick men det var sönderskuret. Om du skjuter med en älgstudsare på en ren snett bakifrån och framåt så är halva renen kasserad på en gång, säger Peder Johansson till ÖP.

De både misstänkta begärdes häktade men släpptes av domstol. Analyssvaren gällande det misstänkta rattfylleriet är inte klara ännu.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ny vargflytt i Sverige kan bli aktuellt

Sedan 2011 har vargar flyttats sex gånger i Sverige. Nu kan det åter bli aktuellt. DNA-analys visar nämligen att tre invandrade vargar med finsk-ryskt DNA har rört sig i renskötselområden i Norrbottens län nu under hösten.

Här – en utbildning för dig som vill jobba med viltförvaltning

Sedan ett par år finns det yrkeshögskoleutbildning för den som vill arbeta med jakt- och viltförvaltningsfrågor. Det kan vara som egenföretagare eller som vilthandläggare i en kommun eller på någon myndighet. Utbildningen är på heltid 2,5 år, genomförs på distans och heter Viltförvaltare med fördjupning ekosystemtjänster.
ANNONS ▼

Annonser