Regeringen föreslår licensplikt på vapenmagasin

Regeringen lägger nu förslaget att alla vapenmagasin ska ha licens eller var kopplade till ett vapen med licens.

Magasin blir licenspliktiga, om Regeringen får som den vill. Foto: Mikael Moilanen

Sveriges Radio rapporterar att Regeringen ser det som ett sätt att motverka gängkriminalitet.

– Polisen vill ha den här regleringen. De jagar de här kriminella miljöerna, som står för mycket av skjutningarna i Sverige, och i dag förekommer det att polisen inte kan ta i beslag, men också får lämna tillbaka magasin till kriminella miljöer, och det är fullständigt orimligt. Då tycker vi att vi ska reglera det här på samma sätt som ammunition, säger inrikesminister Mikael Damberg till Sveriges Radio.

Om förslaget går igenom i Riksdagen blir det olagligt att inneha ett vapenmagasin som man inte har licens på.

Mikael Damberg hävdar att förslaget inte berör vanliga jägare eller sportskyttar som har vapenlicenser.

– De kommer att fortsätta kunna ha hur många vapenmagasin de vill för det ändamål som vapnet har licens för, säger Mikael Damberg till Sveriges Radio.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sätt jaktlig guldkant på karantänen

En influensa lamslår vårt samhälle, prövar vår empati, ekonomi och vår förmåga att ta ansvar. På många håll är det svettigt värre. I karantäntillvaron kan vi jägare fylla vår tid med mening genom att fortsätta göra det vi gillar bäst.

Krieghoff K-80 Pro Sporter

Krieghoff förde tidigare tankarna till dubbelstudsare och drillingar i ”drömklassen”. När nu Krieghoff K-80 Pro Sporter hamnade på ”testbänken” kan jag konstatera att hagelbocken motsvarar alla högt ställda förväntningar. Krieghoff K-80 har en stabil och ökande marknad i USA och Storbritannien bland lerduveskyttarna. Och dessutom en mycket positiv utveckling även i Norden.
ANNONS ▼