Annons
PREMIÄR - Jaktjournalen släpper podd - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 veckor sedan jaktjournalen
Chefredaktör Josefine Julén driver Jaktjournalens podd tillsammans med redaktörerna Mikael Moilanen och Andreas Åsenheim.
PREMIÄR - Jaktjournalen släpper podd

Det har tagit lite tid men nu är det äntligen dags. Jaktjournalen tar steget in i poddvärlden, med fokus på nyheter och diskussion. Första avsnittet ligger nu ute på plattformar där poddar finns samt här på jaktjournalen.se.

Både Mikael Moilanen och Andreas Åsenheim har erfarenhet av radiojournalistik och det vore ett kardinalfel att inte ta till vara på den kunskapen. Därför startar nu Jaktjournalen en podd med fokus på dagsaktuella jaktnyheter.

– Det ska bli jättespännande att få jobba med en kompletterande form till vår webb och papperstidning, säger chefredaktör Josefine Julén, som tillsammans med Mikael Moilanen och Andreas Åsenheim kommer driva podden.

– Ambitionen är att ta våra läsare bakom kulisserna och göra fördjupningar kring de nyheter vi skriver om. En nyhet föder alltid frågor och det är dessa vi hoppas kunna diskutera och analysera, säger hon.

Reflektion och fördjupning

Andreas Åsenheim hoppas också podden kommer komplettera de jaktpoddar som redan i dag finns. 

– Jag tror podden kommer ge ett större utrymme för reflektion. Här finns nu en chans att fördjupa sig i och problematisera de nyheter vi bevakar dagligen.

Mikael Moilanen ser den nya poddsatsningen som ett naturligt steg i utvecklandet av Jaktjournalens journalistik.

– Jag är närmast beroende av att lyssna på poddar och har i många år tänkt att jag skulle vilja medverka i en själv. Det här är en dröm som går i uppfyllelse, så otroligt kul, säger Mikael Moilanen

Första avsnittet släppt

Kommer ni ha gäster i podden?
– Ja det ska vi så klart ha. Det kan röra sig om experter på de teman som ska avhandlas eller jägare som vi rapporterat om i nyhetsarbetet. En förhoppning är att kunna bjuda in politiker och andra jaktliga makthavare för att ta pulsen på dem, säger Andreas Åsenheim.

Första avsnittet av Jaktjournalens podd finns redan nu att lyssna på. 

– Nu förbereder vi oss redan för nästa avsnitt. Målsättningen är att släppa ett avsnitt varannan vecka, säger Josefine Julén.

Lyssna på första avsnittet här:

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!