Jaktnyheter

Poserade i sociala medier med stulna jaktvapen

De här bilderna fann Polisen i mobiltelefoner som togs vid husrannsakningar hos de misstänkta. De hade spridits i sociala medier. Foto: Polisen
I de misstänktas mobiltelefoner påträffade Polisen bilder där man poserade med stulna vapen. De hade publicerats i sociala medier och nu åtalas sex personer för bland annat vapenstöld.
SVT Småland rapporterar att ett inbrott förövades i en villa i Väckelsång i Tingsryd den 3 augusti. Bland annat stals fem jaktgevär och ammunition. En av de misstänkta är en kvinna som är släkt med den inbrottsdrabbade familjen. Enligt åtalet har hon utnyttjat sina kunskaper och vapenskåpets placering och varit drivande vid inbrottet. Kvinnan förnekar brott.

Yrkar på straff för grovt brott

Polisen gjorde husrannsakningar vid flera adresser och fann stöldgodset. Man hittade också bilder där de misstänkta fotograferats med bland annat jaktvapnen. Flera av bilderna ska ha offentliggjorts i sociala medier. Åklagaren vill att brottet bedöms som grovt, bland annat eftersom de misstänkta kört omkring med vapen och ammunition och varit påverkade av narkotika.