Annons
Polisen varnar för skadskjuten björn | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
9 månader sedan björn
Området där polisen uppmanar allmänheten att inte vistas under det pågående eftersöket på skadskjuten björn. Karta: Polisen
Polisen varnar för skadskjuten björn
Polisen vänder sig till allmänheten och varnar för att vistas i ett område i Torsby i Värmland där en skadskjuten björn eftersöks.
Björnen skadsköts i norra Värmland under premiären av björnjakten. Nu varnar polisen människor för att röra sig i ett område öster om samhället Höljes i Torsby kommun. Området begränsas av Södra havsjön i nordväst, norra änden av Örsjön i nordost, Örsjöberget i sydost och Kvarnsjödammen i sydsväst. I området finns bland annat den så kallade Nordvärmlandsleden, en vandringled som inte ska användas i nuläget. ”Det är förenat med stor fara att stöta på det skadade djuret och vi vill därför INTE ha in turistande allmänhet eller nyfikna i området. Eftersöket har nu avbrutits för natten och kommer att återupptas i gryningen. Detta arbete genomförs av erfarna jägare och polis. Det är mycket viktigt att övriga som eventuellt finns i området omedelbart lämnar detta och att inga andra tar sig till platsen”, meddelade polisen på sin webbsida klockan 21.20 på fredagskvällen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!