Polisen varnar för skadskjuten björn

Polisen vänder sig till allmänheten och varnar för att vistas i ett område i Torsby i Värmland där en skadskjuten björn eftersöks.

Området där polisen uppmanar allmänheten att inte vistas under det pågående eftersöket på skadskjuten björn. Karta: Polisen

Björnen skadsköts i norra Värmland under premiären av björnjakten.

Nu varnar polisen människor för att röra sig i ett område öster om samhället Höljes i Torsby kommun. Området begränsas av Södra havsjön i nordväst, norra änden av Örsjön i nordost, Örsjöberget i sydost och Kvarnsjödammen i sydsväst.

I området finns bland annat den så kallade Nordvärmlandsleden, en vandringled som inte ska användas i nuläget.

”Det är förenat med stor fara att stöta på det skadade djuret och vi vill därför INTE ha in turistande allmänhet eller nyfikna i området. Eftersöket har nu avbrutits för natten och kommer att återupptas i gryningen. Detta arbete genomförs av erfarna jägare och polis. Det är mycket viktigt att övriga som eventuellt finns i området omedelbart lämnar detta och att inga andra tar sig till platsen”, meddelade polisen på sin webbsida klockan 21.20 på fredagskvällen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼