Annons
Polisen misstänker illegala björnåtlar i Västerbotten - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan åtel
Länsstyrelsens personal och polisen anser det styrkt att illegal åtling förekommit i björnjakten i Västerbotten. Foto: Gettyimages
Polisen misstänker illegala björnåtlar i Västerbotten
Polisen misstänker att illegal åtling har använts i björnjakten i Västerbotten. Knivskuret kött har påträffats i maginnehåll hos björn.
SVT Västerbotten rapporterar att den första delen av årets björnjakt i Västerbotten är avlyst. Polisen misstänker användning illegal åtel sedan maginnehållet på skjutna björnar analyserats. – Vi har hittat finskurna köttbitar som björnen inte kan ha hittat på naturlig väg. I så fall måste den ha ätit med kniv och gaffel, säger Joakim Lundkvist, viltsamordnare för polisen region Nord, till SVT.

Kan inte bevisa

Lundkvist hänvisar till att länsstyrelsens besiktningspersonal är proffs på att bedöma vad som är viltkött och vad som är kött från tamdjur. Med ledning av vad länsstyrelsens personal sagt drar han slutsatsen att det är tamdjurskött som använts för åtling. – Köttet har ju hamnat där i skogen av en anledning, jag tror inte att någon har slängt ut det utan en tanke på att jaga. Men vi kan inte bevisa vem som har lagt det där, säger Joakim Lundkvist till SVT.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!